Vi håller på att stänga dörren till 1,5 grad

Idag släpptes detta 10min reportage från Sveriges Radio.

När Johan Rockström, världsberömd klimatforskare, höll sitt sommarprat 2015 var tonen positiv. Idag är det tyvärr inte lika positiv. Konsensus är att vi måsta ändra vårt fossiloberoende. Och det mycket snart.

Utöver att börja ändra beteende kan vi idag använda klimatkompensation för de ”oundvikliga” utsläppen via organisationer som etc. GoClimateNeutral. Trots att klimatkompensation varit under luppen (jättebra – så att inte detta blir något i stil med ”greenwashing”) är det något som i varje fall inte gör situationen sämre. Att påskynda förändringen mot förnyelsebart och skydda skog (ingen kan väl ha missat att både hela Kalifornien och Queensland brinner just nu) är något av det absolut viktigaste en kan göra, om än i liten skala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s