Go GRETA!

Det märks visserligen att klippet riktas mot en amerikansk publik (ibland lite väl mycket patos och historiska inslag) men imponeras starkt av Gretas insats. USA är en av de största bovarna miljömässigt och att påverka till förändring där blir därför av yttersta vikt.

I mitten av klippet nämner hon att de insatser som beräknats för att nå 1,5-gradersmålet inte nödvändigtvis räcker till. Även om vi skulle begränsa utsläppen enligt forskarnas rekommendationer i Parisavtalet är det bara en 50-procentig chans att vi når en 1,5 graders uppvärmning (idag ligger vi på + 1,2 grader). Den liknelse hon gör i mitten av klippet är så stark. Hon frågar nämligen oss om vi skulle vara villiga att kliva på ett plan med 50 procents risk att krascha – och vidare, skulle vi vara villiga att sätta våra barn på det planet? Det är nämligen precis den frågeställningen vi står inför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s