Tips till alla kaffedrickare

Det har nog inte undgått någon att jag har en stark förkärlek till kaffe. Till min stora förtvivlan är kaffet på jobbet en stor besvikelse. Det är någon vattenliknande sörja med ett starkt inslag av maskinsmak (och då ska det sägas att jag ändå gillar lite blaskigt kaffe). Jag brukar sällan vara kräsen när det gäller andra saker, men kaffet är ändå heligt. Därför har jag skaffat mig den fina vanan att gå ned till det kafé som ligger i samma byggnad som jobbet. De första dagarna fick jag mitt kaffe i en papperskopp med plastlock. Detta har gnagt lite i mig, med tanke på hur många kaffekoppar jag faktiskt inhandlar. Därför tog jag idag mod till mig och frågade om man istället får ta med sig sin egen kopp – vilket man fick! Detta kommer i mitt fall spara oändligt med plast- och pappersprodukter (särskilt sett över en längre tidsperiod). Kan därmed starkt rekommendera en övergång till egen kopp om möjlighet finns. Gör det inte det brukar många ställen vara ok med att ta med sig en egen take-away kopp. 

Flertalet kedjor har blivit bättre på att uppmärksamma miljöbelastningen i form av nyttjandet av papper och plast vid inköp av varm dryck. Detta har lett till att man i vissa fall till och med får rabatt vid medtagande av egen kopp. Det kan vara värt att spana efter vid ditt nästa kafébesök. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s