Kaffestunden

Jag tror att jag med åren har blivit mer och mer morgonmänniska. Kanske för att jag älskar frukost, det är mitt absoluta favoritmål på dagen. Men jag tror också att morgonkaffet bidrar starkt till min förkärlek till morgnar. En riktigt god kopp med Oatlys iKaffe kan vara det bästa som finns. Har man inte tidigare testat iKaffe så rekommenderar jag det starkt, det kan vara en av de lättare havreprodukterna att ta till sig. Även matlagningsgrädden på havrebas är ett tacksamt val för skeptikern.  Anledningen till att jag tipsar om detta är att det ur ett miljöperspektiv är betydligt bättre med växtbaserad dryck än mjölkdryck. Detta till följd av att kor nyttjar foder, vatten och energi för att producera mjölk. Att direkt tillverka mjölken från spannmålet spar således resurser. För någon som vill göra skillnad uppmuntras således ett byte från mjölkprodukter till växtbaserade produkter. En fullständig övergång till växtbaserade produkter kan vara svårt för någon som älskar mjölk, men att exempelvis använda växtbaserad matlagningsgrädde är ett enkelt alternativ då det inte innebär någon större smakförändring – särskilt om grytan/pastan innehåller andra kryddor. iKaffe är dessutom ett fantastiskt alternativ till mjölken. Det är svårt att gå tillbaka till en cappucino baserad på mjölk om man någon gång har testat en havrecappucino. Till detta inlägg vill jag uttrycka att jag inte är sponsrad – jag har bara en stor förkärlek till Oatlys produkter 🙂 Jag vill också säga att jag fortfarande äter en del mjölkprodukter, även om den potten blir mindre och mindre.  

Foto: Planet Values  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s